Pregled bibliografske jedinice broj: 320712
Peciva svojstva brašna ozimih pšenica žetve 2004
Peciva svojstva brašna ozimih pšenica žetve 2004, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320712 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Peciva svojstva brašna ozimih pšenica žetve 2004
(Baking properties of 2004 winter wheat)
Autori
Čečuk, Božena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.09
Godina
2005
Stranica
46
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
gluten; peciva svojstva; ozima pšenica
(baking properties; gluten; winter wheat)
Sažetak
U ovom radu ispitana su peciva svojstva brašna ozime pšenice žetve 2004. Na području Osijeka zasijano je 19 kultura ozime pšenice, Divana kao sorta poboljšivač, Žitarka kao krušna sorta i Sana kao krušna sorta varijabilne kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
98/05