Pregled bibliografske jedinice broj: 320508
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320508 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha
(Investigation of homogeneity quality for three component mixture made for special bread type)
Autori
Lucić, Dalibor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2005
Stranica
58
Mentor
Bauman, Ingrid
Ključne riječi
miješanje krutina; "Turbula" mješalica; sojina šunka
(solid mixing; "Turbula" mixer; soy ham)
Sažetak
Miješanje je proces sa kojim se vrlo često susrećemo u različitim životnim prilikama. Skoro svaka vrsta industrije, a posebno prehrambena, ovisi o procesu miješanja u određenom stupnju proizvodnje. Svrha ovog rada je utvrđivanje stupnja homogenosti trokomponentnih smjesa, kakva se koristi kod pripreme specijalnih vrsta kruha, miješane u laboratorijskoj miješalici tipa Turbula. Prilikom mjerenja korišteni su materijali različite granulacije. Sojina šunka kao primjer zrnatog materijala te pšenično brašno i kukuruzni ekstrudat kao primjeri praškastog materijala. Komponente su miješane u različitim omjerima i u različitim vremenskim intervalima. Dobiveni podaci su korišteni za izračunavanje standardne devijacije (kao statističkog pokazatelja homogenosti mješavine) te srednje vrijednosti, a rezultati su prikazani grafički.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
Napomena
116/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)