Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320508

Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha


Lucić, Dalibor
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320508 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha
(Investigation of homogeneity quality for three component mixture made for special bread type)

Autori
Lucić, Dalibor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Podatak o recenziji nije dostupan

Godina
2005

Stranica
58

Mentor
Bauman, Ingrid

Ključne riječi
miješanje krutina; "Turbula" mješalica; sojina šunka
(solid mixing; "Turbula" mixer; soy ham)

Sažetak
Miješanje je proces sa kojim se vrlo često susrećemo u različitim životnim prilikama. Skoro svaka vrsta industrije, a posebno prehrambena, ovisi o procesu miješanja u određenom stupnju proizvodnje. Svrha ovog rada je utvrđivanje stupnja homogenosti trokomponentnih smjesa, kakva se koristi kod pripreme specijalnih vrsta kruha, miješane u laboratorijskoj miješalici tipa Turbula. Prilikom mjerenja korišteni su materijali različite granulacije. Sojina šunka kao primjer zrnatog materijala te pšenično brašno i kukuruzni ekstrudat kao primjeri praškastog materijala. Komponente su miješane u različitim omjerima i u različitim vremenskim intervalima. Dobiveni podaci su korišteni za izračunavanje standardne devijacije (kao statističkog pokazatelja homogenosti mješavine) te srednje vrijednosti, a rezultati su prikazani grafički.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija

Napomena
116/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ingrid Bauman (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lucić, Dalibor
Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Lucić, D. (2005) 'Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese korištene za pripremu specijalne vrste kruha', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Luci\'{c}, Dalibor}, year = {2005}, pages = {58}, keywords = {mije\v{s}anje krutina, "Turbula" mje\v{s}alica, sojina \v{s}unka}, title = {Ispitivanje homogenosti trokomponentne smjese kori\v{s}tene za pripremu specijalne vrste kruha}, keyword = {mije\v{s}anje krutina, "Turbula" mje\v{s}alica, sojina \v{s}unka}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Luci\'{c}, Dalibor}, year = {2005}, pages = {58}, keywords = {solid mixing, "Turbula" mixer, soy ham}, title = {Investigation of homogeneity quality for three component mixture made for special bread type}, keyword = {solid mixing, "Turbula" mixer, soy ham}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font