Pregled bibliografske jedinice broj: 320499
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i proteina sirutke prethodno tretiranih visokim hidrostatskim tlakom
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i proteina sirutke prethodno tretiranih visokim hidrostatskim tlakom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320499 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i proteina sirutke prethodno tretiranih visokim hidrostatskim tlakom
(Rheological and thermophysical properties of model systems of carrageenan and whey proteins that were preveiousley treated by high hydrostatic pressure)
Autori
Bačić, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.12
Godina
2005
Stranica
48
Mentor
Herceg, Zoran
Ključne riječi
karagenan; proteini sirutke; reološka i termofizička svojstva; visoki hidrostatski tlak
(carrageenan; whey proteins; rheological and thermophysical properties; high hydrostatic pressure)
Sažetak
Svrha rada bila je ispitati reološka i termofizička svojstva modelnih sustava proteina sirutke prethodno tretiranih visokim hidrostatskim tlakom (300-600MPa) u vremenu od 5 i 10 minuta uz dodatak hidrokoloida karagenana.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
120/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb