Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320368

Određivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda


Vujčić, Sanja
Određivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320368 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda
(Determination of microbiological validity of cacao and cacao-products)

Autori
Vujčić, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.01

Godina
2006

Stranica
51

Mentor
Delaš, Frane

Ključne riječi
kakaovac; kakao-zrno; čokolada; mikrobiološka ispravnost
(cacao; cacao-bean; chocolate; microbiological validity)

Sažetak
Tehnološki proces proizvodnje čokolade polazi od sirovog kakao-zrna kao glavne sirovine. Ta sirovina je bogata prirodnom mikroflorom čija je prisutnost u gotovim kakao-proizvodima nepoželjna. Praćena je mikrobiološka slika kakao-proizvoda u proizvodnji čokolade s ciljem otkrivanja mikrobiološki kritičnih kontrolnih točaka tehnološkog postupka te kontrole gotovog proizvoda. Dobiveni rezultati ukazuju da je proces prženja sirovog kakao-zrna kritična kontrolna točka te se osiguranjem ispravnosti tog procesa osigurava i zadovoljavajuća mikrobiološka kvaliteta konačnog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
03/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Frane Delaš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vujčić, Sanja
Određivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vujčić, S. (2006) 'Određivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuj\v{c}i\'{c}, Sanja}, year = {2006}, pages = {51}, keywords = {kakaovac, kakao-zrno, \v{c}okolada, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost}, title = {Odre\djivanje mikrobiolo\v{s}ke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda}, keyword = {kakaovac, kakao-zrno, \v{c}okolada, mikrobiolo\v{s}ka ispravnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuj\v{c}i\'{c}, Sanja}, year = {2006}, pages = {51}, keywords = {cacao, cacao-bean, chocolate, microbiological validity}, title = {Determination of microbiological validity of cacao and cacao-products}, keyword = {cacao, cacao-bean, chocolate, microbiological validity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font