Pregled bibliografske jedinice broj: 320216
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus
(Quality of salt in process of salting anchovies -Engraulis encrasicholus)
Autori
Međedović, Asia
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.02
Godina
2005
Stranica
52
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
inćuni; granulacija soli; opterećenje; soljenje
(anchovies; granulation of salt; pressure; salting)
Sažetak
U istraživanju se pratio utjecaj količine soli, granulacije, i opterećenja na meso inćuna.Sol srednje granulacije očekivano je pokazala najbolje rezultate s obzirom na kvalitetu i izgled finalnog proizvoda te pravilno zrenje. Sol krupne granulacije zbog sporije penetracije u tkivo ribe dalo je lošije rezultate od soli sitne granulacije. Prevelika količina soli uzrokovala je prebrzo isušivanje površinskih slojeva ribe i time omela prožimanje ribljeg tkiva solju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
16/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)