Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320216

Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus


Međedović, Asia
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus
(Quality of salt in process of salting anchovies -Engraulis encrasicholus)

Autori
Međedović, Asia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.02

Godina
2005

Stranica
52

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
inćuni; granulacija soli; opterećenje; soljenje
(anchovies; granulation of salt; pressure; salting)

Sažetak
U istraživanju se pratio utjecaj količine soli, granulacije, i opterećenja na meso inćuna.Sol srednje granulacije očekivano je pokazala najbolje rezultate s obzirom na kvalitetu i izgled finalnog proizvoda te pravilno zrenje. Sol krupne granulacije zbog sporije penetracije u tkivo ribe dalo je lošije rezultate od soli sitne granulacije. Prevelika količina soli uzrokovala je prebrzo isušivanje površinskih slojeva ribe i time omela prožimanje ribljeg tkiva solju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
16/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Međedović, Asia
Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Međedović, A. (2005) 'Kvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Me\djedovi\'{c}, Asia}, year = {2005}, pages = {52}, keywords = {in\'{c}uni, granulacija soli, optere\'{c}enje, soljenje}, title = {Kvaliteta soli u procesu soljenja in\'{c}una - Engraulis encrasicholus}, keyword = {in\'{c}uni, granulacija soli, optere\'{c}enje, soljenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Me\djedovi\'{c}, Asia}, year = {2005}, pages = {52}, keywords = {anchovies, granulation of salt, pressure, salting}, title = {Quality of salt in process of salting anchovies -Engraulis encrasicholus}, keyword = {anchovies, granulation of salt, pressure, salting}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font