Pregled bibliografske jedinice broj: 320205
Umješavanje pekarskih smjesa za proizvodnju specijalne vrste kruha
Umješavanje pekarskih smjesa za proizvodnju specijalne vrste kruha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320205 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Umješavanje pekarskih smjesa za proizvodnju specijalne vrste kruha
(Mixing baking mixtures for production special kind of bread)
Autori
Rakić, Sandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
28.02
Godina
2005
Stranica
70
Mentor
Bauman, Ingrid
Ključne riječi
sojine ljuspice; miješanje krutina; "Turbula" mješalica; "Ribbon" mješalica; specijalne vrste kruha
(soy bean; solids mixing; "Turbula" mixer; "Ribbon" mixer; special kind of bread)
Sažetak
Svrha rada bilo je utvrđivanje stupnja homogenosti trokomponentnih smjesa zrnatog i praškastog materijala miješanih u laboratorijskoj mješalici tipa "Turbula", te smjesa uzorkovanih u industriji, izmješavanih u mješalici tipa "Ribbon".Dobiveni podaci su korišteni za izračunavanje standardne devijacije, te srednje vrijednosti, a rezultati su prikazani grafički.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
22/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)