Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320061

Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju


Pajalić, Silvija
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju
(Determination of physical and chemical properties of wheat semolina for extrusion)

Autori
Pajalić, Silvija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.06

Godina
2005

Stranica
109

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
sijanje; granulometrijska analiza; kemijska analiza; pšenična krupica
(sieving; distribution of particle size analysis; chemical analysis; wheat semolina)

Sažetak
Provedene su kemijska i granulometrijska analiza uzoraka pšenične krupice za ekstruziju.Pokazano je da povećanjem amplitude ne dolazi do bolje distribucije veličine čestica. Rezultati kemijske analize su pokazali da su 3 od 4 uzorka pogodni kao sirovina za dobivanje kvalitetnih ekstrudata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
35/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pajalić, Silvija
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Pajalić, S. (2005) 'Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pajali\'{c}, Silvija}, year = {2005}, pages = {109}, keywords = {sijanje, granulometrijska analiza, kemijska analiza, p\v{s}eni\v{c}na krupica}, title = {Odre\djivanje fizikalno-kemijskih svojstava p\v{s}eni\v{c}ne krupice kao sirovine za ekstruziju}, keyword = {sijanje, granulometrijska analiza, kemijska analiza, p\v{s}eni\v{c}na krupica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pajali\'{c}, Silvija}, year = {2005}, pages = {109}, keywords = {sieving, distribution of particle size analysis, chemical analysis, wheat semolina}, title = {Determination of physical and chemical properties of wheat semolina for extrusion}, keyword = {sieving, distribution of particle size analysis, chemical analysis, wheat semolina}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font