Pregled bibliografske jedinice broj: 320061
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje fizikalno-kemijskih svojstava pšenične krupice kao sirovine za ekstruziju
(Determination of physical and chemical properties of wheat semolina for extrusion)
Autori
Pajalić, Silvija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.06
Godina
2005
Stranica
109
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
sijanje; granulometrijska analiza; kemijska analiza; pšenična krupica
(sieving; distribution of particle size analysis; chemical analysis; wheat semolina)
Sažetak
Provedene su kemijska i granulometrijska analiza uzoraka pšenične krupice za ekstruziju.Pokazano je da povećanjem amplitude ne dolazi do bolje distribucije veličine čestica. Rezultati kemijske analize su pokazali da su 3 od 4 uzorka pogodni kao sirovina za dobivanje kvalitetnih ekstrudata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
35/05