Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319999

Konformacijske promjene proteina sirutke praćene FTIR spektroskopijom


Moše, Slavica
Konformacijske promjene proteina sirutke praćene FTIR spektroskopijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319999 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konformacijske promjene proteina sirutke praćene FTIR spektroskopijom
(Conformational changes of whey proteins monitored by FTIR spectroscopy)

Autori
Moše, Slavica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.04

Godina
2005

Stranica
49

Mentor
Kovaček, Damir

Ključne riječi
FTIR; mlijeko; sirutka; visoki tlak
(FTIR; high pressure; milk; whey)

Sažetak
Praćene su konformacijske promjene sirutke pod utjecajem visokog tlaka od 300, 400, 500 i 600 MPa. Uočeno je da povećanje tlaka uzrokuje denaturaciju sirutkinih proteina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
49/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Kovaček (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Moše, Slavica
Konformacijske promjene proteina sirutke praćene FTIR spektroskopijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Moše, S. (2005) 'Konformacijske promjene proteina sirutke praćene FTIR spektroskopijom', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mo\v{s}e, Slavica}, year = {2005}, pages = {49}, keywords = {FTIR, mlijeko, sirutka, visoki tlak}, title = {Konformacijske promjene proteina sirutke pra\'{c}ene FTIR spektroskopijom}, keyword = {FTIR, mlijeko, sirutka, visoki tlak}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mo\v{s}e, Slavica}, year = {2005}, pages = {49}, keywords = {FTIR, high pressure, milk, whey}, title = {Conformational changes of whey proteins monitored by FTIR spectroscopy}, keyword = {FTIR, high pressure, milk, whey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font