Pregled bibliografske jedinice broj: 319845
Utjecaj nečistoća u repi na konačno iskorištenje šečera
Utjecaj nečistoća u repi na konačno iskorištenje šečera, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 319845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj nečistoća u repi na konačno iskorištenje šečera
(Influence of impurities of sugar beet on final sugar yield)
Autori
Zlatar, Vuk
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.06
Godina
2005
Stranica
75
Mentor
Karlović, Damir
Ključne riječi
šećerna repa; šećerana; melasa; nečistoća
(sugar beet; sugar plant; molasses; impurity)
Sažetak
U radu je ispitivana repa, međuproizvodi tehnološkog procesa proizvodnje šećera i melase. Analizirani su parametri: polarizacija, kvocijent čistoće, suha tvar, boja, pH, količina kalija, natrija, alfa-aminodušika, inverta, te švedski broj, Silinov broj i mrve.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
50/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Karlović
(mentor)