Pregled bibliografske jedinice broj: 319393
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 319393 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu
(The application of the HACCP system in restaurants)
Autori
Ogrinc, Petra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.11
Godina
2006
Stranica
59
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
hrana; HACCP; ugostiteljstvo; mikroorganizmi
(food; HACCP; catering; micro-organisms)
Sažetak
HACCP sustav je odgovoran za osiguranje mikrobiološke neškodljivosti namirnica. Njegovom se primjenom može djelotvorno i izravno utjecati na važan javnozdravstveni problem bolesti koje se prenose hranom. U radu su prikazani rezultati mikrobiološke analize 35 uzoraka hrane i 181 brisa iz dva ugostiteljska objekta. Svi pretraženi uzorci su zadovoljavali odredbe Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 46/94), Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 20/01, 40/01, 125/03, 32/04) i Pravilnika o normativima mikrobiološke čistoće i metode njenog određivanja (NN 46/94). Mikrobiološka ispravnost gotovih jela i briseva rezultat je svakodnevne kontrole namirnica, pravilnog slijeda faza u pripremi namirnica, poštivanja sanitarno-tehničkog uređenja i kontinuirane edukacije zaposlenika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
104/06
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)