Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319393

Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu


Ogrinc, Petra
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319393 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu
(The application of the HACCP system in restaurants)

Autori
Ogrinc, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.11

Godina
2006

Stranica
59

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
hrana; HACCP; ugostiteljstvo; mikroorganizmi
(food; HACCP; catering; micro-organisms)

Sažetak
HACCP sustav je odgovoran za osiguranje mikrobiološke neškodljivosti namirnica. Njegovom se primjenom može djelotvorno i izravno utjecati na važan javnozdravstveni problem bolesti koje se prenose hranom. U radu su prikazani rezultati mikrobiološke analize 35 uzoraka hrane i 181 brisa iz dva ugostiteljska objekta. Svi pretraženi uzorci su zadovoljavali odredbe Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 46/94), Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 20/01, 40/01, 125/03, 32/04) i Pravilnika o normativima mikrobiološke čistoće i metode njenog određivanja (NN 46/94). Mikrobiološka ispravnost gotovih jela i briseva rezultat je svakodnevne kontrole namirnica, pravilnog slijeda faza u pripremi namirnica, poštivanja sanitarno-tehničkog uređenja i kontinuirane edukacije zaposlenika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
104/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ogrinc, Petra
Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ogrinc, P. (2006) 'Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ogrinc, Petra}, year = {2006}, pages = {59}, keywords = {hrana, HACCP, ugostiteljstvo, mikroorganizmi}, title = {Primjena sustava HACCP u ugostiteljstvu}, keyword = {hrana, HACCP, ugostiteljstvo, mikroorganizmi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ogrinc, Petra}, year = {2006}, pages = {59}, keywords = {food, HACCP, catering, micro-organisms}, title = {The application of the HACCP system in restaurants}, keyword = {food, HACCP, catering, micro-organisms}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font