Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319386

Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza


Gabrić, Domagoj
Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319386 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza
(Rheological properties of corn based gluten-free mixtures)

Autori
Gabrić, Domagoj

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.12

Godina
2006

Stranica
81

Mentor
Ćurić, Duška

Ključne riječi
bezglutenski kruh ; bezglutenski poboljšivači ; ekstrudirano kukuruzno brašno ; rižino brašno
(extruded corn flour ; gluten-free bread ; gluten free-improvers ; rice flour)

Sažetak
Cilj diplomskog rada je bilo definirati optimalnu recepturu za proizvodnju bezglutenskog kruha korištenjem ekstrudiranog kukuruznog brašna, rižinog brašna i bezglutenskih poboljšivača koji su prisutni na tržištu te definirati uvjete proizvodnje i provesti senzorsku procjenu proizvoda. Od istraživanih uzoraka najbolja reološka svojstva pokazale su smjese s 3 % guar gume. Uzorci u kojima je dodan ksantan bili su izrazito gumasti, dok su oni s pektinom pokazivali izraženu ljepljivost. Najbolja senzorska svojstva dobivena su za uzorak 1 (ekstrudirano kukuruzno brašno + rižino brašno) s dodatkom guar gume od 3%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
90/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (mentor)

Avatar Url Domagoj Gabrić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gabrić, Domagoj
Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Gabrić, D. (2006) 'Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gabri\'{c}, Domagoj}, year = {2006}, pages = {81}, keywords = {bezglutenski kruh, bezglutenski pobolj\v{s}iva\v{c}i, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, ri\v{z}ino bra\v{s}no}, title = {Reolo\v{s}ka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza}, keyword = {bezglutenski kruh, bezglutenski pobolj\v{s}iva\v{c}i, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, ri\v{z}ino bra\v{s}no}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gabri\'{c}, Domagoj}, year = {2006}, pages = {81}, keywords = {extruded corn flour, gluten-free bread, gluten free-improvers, rice flour}, title = {Rheological properties of corn based gluten-free mixtures}, keyword = {extruded corn flour, gluten-free bread, gluten free-improvers, rice flour}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font