Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319379

Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice, usporedba dviju metoda


Frančić, Nikolina
Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice, usporedba dviju metoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319379 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice, usporedba dviju metoda
(The lycopene in each part of raw tomato, comparison of two methods)

Autori
Frančić, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2006

Stranica
77

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
rajčica; likopen; AAS; HPLC
(tomato; lycopene; AAS; HPLC)

Sažetak
Likopen je prirodni pigment iz skupine karotenoida, a rajčica i proizvodi od rajčice su glavni izvori likopena. Cilj ovog istraživanja bio je primjenjujući dvije različite metode (atomsku apsorpcijsku spektrofotometriju i visoko-djelotvornu tekućinsku kromatografiju) odrediti udio likopena u sirovoj, tehnološki neobrađenoj rajčici te njenoj kožici i pulpi iz različitih geografskih područja. Dobiveni rezultati statistički su obrađeni te je prema tim parametrima utvrđena sukladnost metoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
87/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Frančić, Nikolina
Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice, usporedba dviju metoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Frančić, N. (2006) 'Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice, usporedba dviju metoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Fran\v{c}i\'{c}, Nikolina}, year = {2006}, pages = {77}, keywords = {raj\v{c}ica, likopen, AAS, HPLC}, title = {Likopen u pojedinim dijelovima neprera\djene raj\v{c}ice, usporedba dviju metoda}, keyword = {raj\v{c}ica, likopen, AAS, HPLC}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Fran\v{c}i\'{c}, Nikolina}, year = {2006}, pages = {77}, keywords = {tomato, lycopene, AAS, HPLC}, title = {The lycopene in each part of raw tomato, comparison of two methods}, keyword = {tomato, lycopene, AAS, HPLC}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font