Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319356

Određivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti brašna iz cjelovitog zrna heljde i pšenice


Petranović, Mihaela
Određivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti brašna iz cjelovitog zrna heljde i pšenice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319356 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti brašna iz cjelovitog zrna heljde i pšenice
(Evaluation of chemical composition and nutritive value of whole grain buckwheat and whole grain wheat flour)

Autori
Petranović, Mihaela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.12

Godina
2006

Stranica
43

Mentor
Kolb, Nada

Ključne riječi
heljda; pšenica; kemijski sastav; energetska vrijednost
(buckwheat; chemical composition; energy; value; wheat)

Sažetak
Sirovi proteini, masti, celuloza, pepeo, ugljikohidrati iz razlike i mineralne tvari su određeni iz uzoraka brašna od cjelovitog zrna heljde i pšenice. Izračunati su prehrambena vrijednost i energetski udjeli. Rezultati su pokazali: ● viši udjel proteina i masti u heljdi nego u pšenici ● niži udjel ugljikohidrata u heljdi nego u pšenici ● visok udjel mineralnih tvari, osobito fosfora, magnezija i cinka ● visoku energetsku vrijednost i energetski udjel.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
117/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Kolb (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Petranović, Mihaela
Određivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti brašna iz cjelovitog zrna heljde i pšenice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Petranović, M. (2006) 'Određivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti brašna iz cjelovitog zrna heljde i pšenice', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Petranovi\'{c}, Mihaela}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {heljda, p\v{s}enica, kemijski sastav, energetska vrijednost}, title = {Odre\djivanje kemijskog sastava i prehrambene vrijednosti bra\v{s}na iz cjelovitog zrna heljde i p\v{s}enice}, keyword = {heljda, p\v{s}enica, kemijski sastav, energetska vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Petranovi\'{c}, Mihaela}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {buckwheat, chemical composition, energy, value, wheat}, title = {Evaluation of chemical composition and nutritive value of whole grain buckwheat and whole grain wheat flour}, keyword = {buckwheat, chemical composition, energy, value, wheat}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font