Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319226

Utjecaj vremena skladištenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost različitih vrsta meda


Mesić, Marko
Utjecaj vremena skladištenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost različitih vrsta meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319226 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena skladištenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost različitih vrsta meda
(Changes in electrical conductivity and total acidity of different types of honey during storage at given temperatures)

Autori
Mesić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.06

Godina
2006

Stranica
50

Mentor
Lalić, Ljerka Marija

Ključne riječi
elektroprovodljivost; kiselost; med; pH vrijednost
(electrical conductivity; honey; pH-value; total acidity)

Sažetak
Uzorcima 5 različitih vrsta meda sa područja Hrvatske određeni su slijedeći parametri: udio vode, gustoća, udio pepela i pH- vrijednost. Zatim je tim istim uzorcima meda određena kiselost i električna provodljivost, a isti su parametri određeni tim istim uzorcima meda kojima su dodani bademi, orasi i pelud. Za određivanje električne provodljivosti korišten je digitalni konduktometar &laquo ; WTW Multilab 540&raquo ; , dok je pH vrijednost određena pH metrom &laquo ; INOLAB WTW LEVEL 2&raquo ; . Ostali parametri su određeni standardnim metodama. Promatrane su promjene električne provodljivosti i kiselosti čistih uzoraka meda kao i uzoraka meda s dodacima tokom vremena skladištenja pri odgovarajućim temperaturama. Električna provodljivost svih promatranih uzoraka meda se smanjuje tokom čuvanja kod obje promatrane temperature. Dodatkom badema, oraha i peludi vrijednosti električne provodljivosti svih uzoraka meda nakon 210 dana čuvanja kod obje temperature se povećavaju u odnosu na vrijednosti za čiste uzorke meda nakon istog vremena čuvanja. Kiselost svih ispitanih uzoraka meda kao i uzoraka meda s dodacima se povećava tokom njihovog skladištenja na obje promatrane temperature.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
81/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Mesić, Marko
Utjecaj vremena skladištenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost različitih vrsta meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mesić, M. (2006) 'Utjecaj vremena skladištenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost različitih vrsta meda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesi\'{c}, Marko}, year = {2006}, pages = {50}, keywords = {elektroprovodljivost, kiselost, med, pH vrijednost}, title = {Utjecaj vremena skladi\v{s}tenja i temperature na elektroprovodljivost i kiselost razli\v{c}itih vrsta meda}, keyword = {elektroprovodljivost, kiselost, med, pH vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesi\'{c}, Marko}, year = {2006}, pages = {50}, keywords = {electrical conductivity, honey, pH-value, total acidity}, title = {Changes in electrical conductivity and total acidity of different types of honey during storage at given temperatures}, keyword = {electrical conductivity, honey, pH-value, total acidity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font