Pregled bibliografske jedinice broj: 319185
Sanitarna ispravnost slastičarnica
Sanitarna ispravnost slastičarnica, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 319185 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sanitarna ispravnost slastičarnica
(Sanitary suitable of cake-shops)
Autori
Šimunović, Damir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.06
Godina
2006
Stranica
49
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
slastičarnica; sanitarna ispravnost; bakterija; bris
(bacteria; cake shop; sanitary suitability; smear)
Sažetak
Cilj rada bilo je ispitivanje higijenske ispravnosti slastičarnica na području Karlovačke županije.Istraživanje je provedeno na 11 slastičarnica, rezultati su bili zadovoljavajući jer je preko 81% od ukupnog broja uzetih brisova zadovoljilo zakonom propisane odredbe. Za preostale objekte, izmjerene količine aerobnih mezofilnih bakterija prelazi zakonom dozvoljene granice, što znači da njihovi djelatnici trebaju savjesnije provoditi propisane higijenske mjere. Streptokoki grupe D kao ni enterobakterije nisu pronađeni u uzorcima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
72/06
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)