Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319151

Utjecaj kakvoće brašna na kvalitetu vafel lista


Habuš, Mirela
Utjecaj kakvoće brašna na kvalitetu vafel lista, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 319151 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj kakvoće brašna na kvalitetu vafel lista
(Influence of flour quality on quality of wafers)

Autori
Habuš, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.11

Godina
2006

Stranica
59

Mentor
Ćurić, Duška

Ključne riječi
pšenično brašno; tekstura; vafel list
(wheat flour; texture; wafer)

Sažetak
Unutar ovog rada ispitivan je utjecaj svojstava brašna na kvalitetna svojstva vafel lista. Za proizvodnju vafel listova korištene su tri vrste brašna i standardno brašno, iz kojeg se danas proizvodi vafel list. U cilju određivanja najpogodnijeg brašna za proizvodnju vafel listova, tj. brašna sa svojstvima najsličnijim standardnom brašnu, provedene su fizikalno-kemijske i reološke analize brašna, te fizikalno-kemijske analize i analize teksture vafel listova. Tvrdoća i lomljivost vafel listova procijenjene su na principu prodiranja pomoću analizatora teksture ''Texture Analyser''. Rezultati fizikalno-kemijskih (količina sirovih proteina, količina vlažnog glutena i granulacija čestica) i reoloških (upijanje vode, kvalitetni broj, energija rastezanja i maksimalni viskozitet) analiza brašna pokazali su da je brašno 2 najsličnije standardnom brašnu, dok je analiza teksture (tvrdoća i lomljivost) vafel lista pokazala da je uzorak 3 najsličniji standardnom uzorku. To dovodi do zaključka da prije izrade vafel listova treba definirati kemijska i reološka svojstva brašna, te recepturu sirovina za proizvodnju, kako bi se dobio kvalitetan vafel list.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
109/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Habuš, Mirela
Utjecaj kakvoće brašna na kvalitetu vafel lista, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Habuš, M. (2006) 'Utjecaj kakvoće brašna na kvalitetu vafel lista', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Habu\v{s}, Mirela}, year = {2006}, pages = {59}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, tekstura, vafel list}, title = {Utjecaj kakvo\'{c}e bra\v{s}na na kvalitetu vafel lista}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, tekstura, vafel list}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Habu\v{s}, Mirela}, year = {2006}, pages = {59}, keywords = {wheat flour, texture, wafer}, title = {Influence of flour quality on quality of wafers}, keyword = {wheat flour, texture, wafer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font