Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318772

Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda


Hrvojić, Davor
Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318772 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda
(Quality of eggs and egg products)

Autori
Hrvojić, Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.07

Godina
2006

Stranica
99

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
jaja u prahu; bakterije; bjelanjak; melanž; žumanjak
(egg derived products in powder; bacteriae; albumen; melange; yolk)

Sažetak
Kvaliteta i higijenska ispravnost jajnih proizvoda ovisna je najviše o kvaliteti izvorne sirovine. Antimikrobiološka svojstva jaja gube na vrijednosti tijekom termičkog tretmana i bitno utječu na higijensku ispravnost jajnih proizvoda. Istraživanja su se temeljila na utvrđivanju higijenske ispravnosti termički tretiranih jaja, visokim temperaturama sterilizacije, temperaturama pasterizacije, te niskim temperaturama smrzavanja proizvoda. Bakteriološki parametri, ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija kontaminanata, Salmonella, Proteus, Staphylococcus, Escherichia coli, sulfitoreducirajući klostridij, Clostridium perfringens, Pseudomonas, Campylobacter jejuni, i Yersinia enterocolitica istraživani su u supstratima proizvoda jaja u prahu, melanžu, žumanjku i bjelanjku, smrznutim pasteriziranim proizvodima od jaja, žumanjku i bjelanjku te proizvodima od jaja koji su smrzavani, melanž, žumanjak i bjelanjak.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
56/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hrvojić, Davor
Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Hrvojić, D. (2006) 'Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrvoji\'{c}, Davor}, year = {2006}, pages = {99}, keywords = {jaja u prahu, bakterije, bjelanjak, melan\v{z}, \v{z}umanjak}, title = {Kvaliteta jaja i jajnih proizvoda}, keyword = {jaja u prahu, bakterije, bjelanjak, melan\v{z}, \v{z}umanjak}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrvoji\'{c}, Davor}, year = {2006}, pages = {99}, keywords = {egg derived products in powder, bacteriae, albumen, melange, yolk}, title = {Quality of eggs and egg products}, keyword = {egg derived products in powder, bacteriae, albumen, melange, yolk}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font