Pregled bibliografske jedinice broj: 318576
Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese
Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318576 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj veličine čestica na homogenost smjese
(The influence of particle size on homogeneity in mixtures)
Autori
Blažević, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.11
Godina
2006
Stranica
52
Mentor
Bauman, Ingrid
Ključne riječi
miješanje; prahovi;
(mixing; powder;)
Sažetak
Miješanje je operacija koja se koristi u raznim granama industrije, a osobito u prehrambenoj s ciljem dobivanja homogenih smjesa. Cilj nam je bio u smjesama koje se mogu koristiti za specijalne vrste kruha, utvrditi utjecaj veličine čestica na homogenost smjese, te odrediti optimalno vrijeme miješanja. Vidljivo je da je "Turbula" mješalica pogodna za ovakvu vrstu smjese jer se homogenost postiže u kratkom vremenu mješanja i to između 20 i 70 sekundi. Razlika u veličini čestica nema bitan utjecaj na homogenost koja je u svim kombinacijama zadovoljavajuća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
100/06
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0581846-2810 - Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala (Bauman, Ingrid, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)