Pregled bibliografske jedinice broj: 318539
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318539 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji
(Use of hydrocolloids in candy industry)
Autori
Ivanković, Kornelija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.04
Godina
2006
Stranica
47
Mentor
Karlović, Damir
Ključne riječi
agar-agar; hidrokoloidi; pektini; želatina
(agar-agar; gelatine; hydrocolloids; pectins)
Sažetak
Prikazan je pregled hidrokoloida i sredstava za želiranje, te njihova primjena u prehrambenoj industriji.U eksperimentalnom dijelu prikazana su određena svojstva hidrokoloida te primjena istih u dobivanju gotovih proizvoda. Pokušao se pronaći zamjenski pektin za standardni pektin, radi smanjenja cijene koštanja, te se pokušalo proizvesti gumeni bombon s pektinom kao zamjenom za želatinu. Kod laboratorijskog postupka kuhanja žele bombona koristila su se tri različita uzorka: standardni i druga dva, novih proizvođača. Nakon kuhanja proizvodi su kemijski analizirani i uspoređeni sa zadanim parametrima, te izvršena organoleptička karakterizacija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
27/06
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb