Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318539

Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji


Ivanković, Kornelija
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318539 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji
(Use of hydrocolloids in candy industry)

Autori
Ivanković, Kornelija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.04

Godina
2006

Stranica
47

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
agar-agar; hidrokoloidi; pektini; želatina
(agar-agar; gelatine; hydrocolloids; pectins)

Sažetak
Prikazan je pregled hidrokoloida i sredstava za želiranje, te njihova primjena u prehrambenoj industriji.U eksperimentalnom dijelu prikazana su određena svojstva hidrokoloida te primjena istih u dobivanju gotovih proizvoda. Pokušao se pronaći zamjenski pektin za standardni pektin, radi smanjenja cijene koštanja, te se pokušalo proizvesti gumeni bombon s pektinom kao zamjenom za želatinu. Kod laboratorijskog postupka kuhanja žele bombona koristila su se tri različita uzorka: standardni i druga dva, novih proizvođača. Nakon kuhanja proizvodi su kemijski analizirani i uspoređeni sa zadanim parametrima, te izvršena organoleptička karakterizacija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
27/06



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Ivanković, Kornelija
Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ivanković, K. (2006) 'Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivankovi\'{c}, Kornelija}, year = {2006}, pages = {47}, keywords = {agar-agar, hidrokoloidi, pektini, \v{z}elatina}, title = {Primjena hidrokoloida u konditorskoj industriji}, keyword = {agar-agar, hidrokoloidi, pektini, \v{z}elatina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivankovi\'{c}, Kornelija}, year = {2006}, pages = {47}, keywords = {agar-agar, gelatine, hydrocolloids, pectins}, title = {Use of hydrocolloids in candy industry}, keyword = {agar-agar, gelatine, hydrocolloids, pectins}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font