Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318266

Vremensko praćenje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi


Lončarević, Goran
Vremensko praćenje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318266 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Vremensko praćenje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi
(Monitoring of physico-chemical characteristics of acacia honey with addition of walnuts and pollen during time)

Autori
Lončarević, Goran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.03

Godina
2006

Stranica
50

Mentor
Lalić, Ljerka-Marija

Ključne riječi
elektroprovodljivost; med; orah; pelud; temperatura; viskoznost
(electric conductivity; honey; pollen; temperature; viscosity; walnuts)

Sažetak
Bagremovom medu kontinentalnog područja Hrvatske i uzorcima s dodatkom oraha i peludi masenih udjela 5 i 10%w/w određeni su fizikalno-kemijski parametri (viskoznost i elektroprovodljivost).Viskoznost uzoraka određena je pri temperaturi 10, 20, 30, 40, 50 st.C.Elektroprovodljivost 20%tnih otopina meda određena je na 20 st.C. Sva mjerenja obavljena su nakon vrcanja te nakon 10, 30 i 210 dana skladištenja.Svim uzorcima se vrijednost viskoziteta s povećanjem temperature smanjuje a na svim temperaturama s vremenom raste.Dodaci medu povećavaju viskoznost. Vrijednost energije aktivacije za uzorke s dodacima su niže u odnosu na čisti med. Svim uzorcima vrijednost električne provodljivosti tijekom skladištenja se smanjila.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Lončarević, Goran
Vremensko praćenje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Lončarević, G. (2006) 'Vremensko praćenje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}arevi\'{c}, Goran}, year = {2006}, pages = {50}, keywords = {elektroprovodljivost, med, orah, pelud, temperatura, viskoznost}, title = {Vremensko pra\'{c}enje fizikalno-kemijskih svojstava bagremovog meda s dodacima oraha i peludi}, keyword = {elektroprovodljivost, med, orah, pelud, temperatura, viskoznost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lon\v{c}arevi\'{c}, Goran}, year = {2006}, pages = {50}, keywords = {electric conductivity, honey, pollen, temperature, viscosity, walnuts}, title = {Monitoring of physico-chemical characteristics of acacia honey with addition of walnuts and pollen during time}, keyword = {electric conductivity, honey, pollen, temperature, viscosity, walnuts}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font