Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318231

Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa


Marković, Tatjana
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318231 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa
(Technological characteristics of soybean from sort experiments)

Autori
Marković, Tatjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.04

Godina
2006

Stranica
43

Mentor
Rade, Desanka

Ključne riječi
soja; sojino ulje; tehnološka svojstva
(soybean; soybean oil; technological features)

Sažetak
Analizirano je 18 uzoraka iz sortnih pokusa, određivana je masa 1000 zrna, udjel ulja, proteina i vode u sjemenu, te sastav masnih kiselina u ulju.Ulja iz svih uzoraka imala su u odnosu na vrijednosti u Pravilniku za sojino ulje visoki udjel oleinske kiseline dok je udjel linolne i linolenske masne kiseline bio bliži minimalnim vrijednostima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Marković, Tatjana
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Marković, T. (2006) 'Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Tatjana}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {soja, sojino ulje, tehnolo\v{s}ka svojstva}, title = {Tehnolo\v{s}ka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa}, keyword = {soja, sojino ulje, tehnolo\v{s}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Tatjana}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {soybean, soybean oil, technological features}, title = {Technological characteristics of soybean from sort experiments}, keyword = {soybean, soybean oil, technological features}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font