Pregled bibliografske jedinice broj: 318231
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318231 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnološka svojstva sojinog zrna iz sortnih pokusa
(Technological characteristics of soybean from sort experiments)
Autori
Marković, Tatjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.04
Godina
2006
Stranica
43
Mentor
Rade, Desanka
Ključne riječi
soja; sojino ulje; tehnološka svojstva
(soybean; soybean oil; technological features)
Sažetak
Analizirano je 18 uzoraka iz sortnih pokusa, određivana je masa 1000 zrna, udjel ulja, proteina i vode u sjemenu, te sastav masnih kiselina u ulju.Ulja iz svih uzoraka imala su u odnosu na vrijednosti u Pravilniku za sojino ulje visoki udjel oleinske kiseline dok je udjel linolne i linolenske masne kiseline bio bliži minimalnim vrijednostima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb