Pregled bibliografske jedinice broj: 318221
Određivanje 4-etilfenola u crnim vinima primjenom GC/SPME tehnike
Određivanje 4-etilfenola u crnim vinima primjenom GC/SPME tehnike, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318221 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje 4-etilfenola u crnim vinima primjenom GC/SPME tehnike
(Determination of 4-ethilphenol in red wines using GC/SPME Technic)
Autori
Klarić, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.04
Godina
2006
Stranica
62
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
Brettanomyces/Dekkera spp.; 4-etilfenol; vino
(Brettanomyces/Dekkera spp.; 4-ethylphenol; wine)
Sažetak
Određivao se udjel 4-etifenola u crnim vinima metodom HS-SPME uz plinsku kromatografiju (GC) sa plamenim ionizacijskim detektorom (FID).Izvršena je senzorska procjena na prisutnost "Brett" mirisa čiji je nosioc 4-etilfenol, a glavni je produkt aktivnosti kvarnog kvasce Brettanomyces/Dekkera.Utvrđeno je da na pojavu Brettanomyces spp. u crnim vinima ne utječe starost bačve.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb