Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318212

Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.)


Razum, Maja
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318212 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.)
(Influence of salt on the organoleptic characteristics of anchovies (Engraulis encrasicholus L.))

Autori
Razum, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.02

Godina
2006

Stranica
49

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
inćuni; organoleptička svojstva
(anchovies; organoleptic characteristics)

Sažetak
U istraživanju je praćen utjecaj opterećenja, količine i granulacije soli na organoleptička svojstva inćuna tijekom zrenja. Korištena je sol sitne, srednje i krupne granulacije u količini od 25, 35 i 45%, te opterećenje od 20, 40, i 60 kg. Najbolji rezultati s obzirom na promatrane organoleptičke karakteristike dobiveni su upotrebom količine soli od 25%, srednje granulacije i manjeg opterećenja (20 i 40 kg).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Razum, Maja
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Razum, M. (2006) 'Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.)', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Razum, Maja}, year = {2006}, pages = {49}, keywords = {in\'{c}uni, organolepti\v{c}ka svojstva}, title = {Utjecaj soli na organolepti\v{c}ka svojstva in\'{c}una (Engraulis encrasicholus L.)}, keyword = {in\'{c}uni, organolepti\v{c}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Razum, Maja}, year = {2006}, pages = {49}, keywords = {anchovies, organoleptic characteristics}, title = {Influence of salt on the organoleptic characteristics of anchovies (Engraulis encrasicholus L.)}, keyword = {anchovies, organoleptic characteristics}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font