Pregled bibliografske jedinice broj: 318212
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.)
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.), 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318212 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj soli na organoleptička svojstva inćuna (Engraulis encrasicholus L.)
(Influence of salt on the organoleptic characteristics of anchovies (Engraulis encrasicholus L.))
Autori
Razum, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.02
Godina
2006
Stranica
49
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
inćuni; organoleptička svojstva
(anchovies; organoleptic characteristics)
Sažetak
U istraživanju je praćen utjecaj opterećenja, količine i granulacije soli na organoleptička svojstva inćuna tijekom zrenja. Korištena je sol sitne, srednje i krupne granulacije u količini od 25, 35 i 45%, te opterećenje od 20, 40, i 60 kg. Najbolji rezultati s obzirom na promatrane organoleptičke karakteristike dobiveni su upotrebom količine soli od 25%, srednje granulacije i manjeg opterećenja (20 i 40 kg).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb