Pregled bibliografske jedinice broj: 318154
Određivanje nekih fizikalnih i reoloških svojstava hrvatskih medova
Određivanje nekih fizikalnih i reoloških svojstava hrvatskih medova, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318154 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje nekih fizikalnih i reoloških svojstava hrvatskih medova
(The determination of some physical and rheological properties of honey)
Autori
Budimir, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.04
Godina
2006
Stranica
67
Mentor
Herceg, Zoran
Ključne riječi
med; reološka svojstva
(honey; rheological properties)
Sažetak
Analizirano je 119 uzoraka 21 vrste meda sa područja Hrvatske. Određivani su udio vode, električna provodljivost, udio reducirajućih šečera, udio saharoze, udio tvari netopivih u vodi, kiselost, reološki parametri (prividna viskoznost, koeficijent konzistencije, indeks tečenja).Udio vode kretao se od 13, 92% do 19, 64%, elektroprovodljivost od 0, 130 mS/cm do 1, 451 mS/cm, udio reducirajućih šečera od 61, 02% do 77, 68%, udio saharoze od 1, 58% do 10, 47%, udio tvari netopivih u vodi od 0, 001% do 0, 043%, te razina kiselosti od 2, 02 mmol/kg do 28, 17mmol/kg , prividna viskoznost od 0, 046 Pa s do 0, 181 Pa s, indeks tečenja od 0, 9943 do 1, 0675, koeficijent konzistencije od 0, 0343 mPa s-n do 0, 1889 mPa s-n.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb