Pregled bibliografske jedinice broj: 318044
Određivanje reoloških svojstava meda
Određivanje reoloških svojstava meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318044 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje reoloških svojstava meda
(The determination of rheological properties of honey)
Autori
Balić, Mia
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.06
Godina
2006
Stranica
61
Mentor
Herceg, Zoran
Ključne riječi
med; reološka svojstva
(honey; rheological properties)
Sažetak
Analizirano je 130 uzoraka 20 različitih vrsta meda sa područja R Hrvatske, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.Određivani su reološki parametri: prividna viskoznost, koeficijent konzistencije i indeks tečenja.Ustanovljeno je da se koeficijent konzistencije kretao od 0, 0103 Pa s do 1, 1096 Pa s, prividna viskoznost od 0, 022 Pa s do 0, 129 Pa s, a indeks tečenja od 0, 9928 do 1, 1048. Uočeno je da nema statistički značajne razlike za koeficijent konzistencije između uzoraka različitih vrsta meda niti za uzorke unutar iste vrste meda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
64/06