Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 317983

Funkcionalna i reološka svojstva izolata i koncentrata proteina soje


Vukić, Anita
Funkcionalna i reološka svojstva izolata i koncentrata proteina soje, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 317983 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcionalna i reološka svojstva izolata i koncentrata proteina soje
(Functional and rheological properties of soy protein isolates and concentrates)

Autori
Vukić, Anita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.07

Godina
2006

Stranica
54

Mentor
Herceg, Zoran

Ključne riječi
izolati proteina soje; koncentrati proteina soje; funkcionalna svojstva; reološka svojstva
(soy protein isolate; soy protein concentrate; functional properties; rheological properties)

Sažetak
Prikazana su funkcionalna i reološka svojstva suspenzija izolata proteina soje komercijalnih naziva SUPRO EX32, SUPRO 500E, SUPRO 595 i koncentrata proteina soje komercijalnih naziva ARCON F i ARCON S. Ispitivanjem topljivosti, disperzibilnosti, sposobnosti emulgiranja i pjenjenja utvrđeno je da su suspenzije pripremljene s izolatom proteina soje SUPRO EX32 pokazale najbolje karakteristike, dok je od koncentrata proteina soje ARCON S pokazao najbolje karakteristike.Reološka svojstva određena su pomoću rotacionog viskozimetra Brookfield DV-III, a njihove karakteristike su izražene reološkim parametrima pomoću Ostwald de Waelovog zakona. Najveću viskoznost pokazala je suspenzija SUPRO EX32. Sve suspenzije pokazale su reološke karakteristike nenewtonskih tekućina odn. pseudoplastičan tip tečenja.Određivana je i raspodjela veličine čestica te specifična površina proteina soje. Ova mjerenja provedena su na instrumentu Malvern DL-300. Suspenzije izolata proteina soje komercijalnog naziva SUPRO EX32 i SUPRO 500E imale su značajno veću veličinu čestica te manju specifičnu površinu od ostalih ispitivanih uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Vukić, Anita
Funkcionalna i reološka svojstva izolata i koncentrata proteina soje, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vukić, A. (2006) 'Funkcionalna i reološka svojstva izolata i koncentrata proteina soje', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuki\'{c}, Anita}, year = {2006}, pages = {54}, keywords = {izolati proteina soje, koncentrati proteina soje, funkcionalna svojstva, reolo\v{s}ka svojstva}, title = {Funkcionalna i reolo\v{s}ka svojstva izolata i koncentrata proteina soje}, keyword = {izolati proteina soje, koncentrati proteina soje, funkcionalna svojstva, reolo\v{s}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuki\'{c}, Anita}, year = {2006}, pages = {54}, keywords = {soy protein isolate, soy protein concentrate, functional properties, rheological properties}, title = {Functional and rheological properties of soy protein isolates and concentrates}, keyword = {soy protein isolate, soy protein concentrate, functional properties, rheological properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font