Pregled bibliografske jedinice broj: 314890
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.)
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 314890 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.)
(Nutritive value, phenolic composition and antioxidative capacity of blackberry and mulbarry fruits)
Autori
Kovačević, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
14.12
Godina
2007
Stranica
65
Mentor
Katalinić, Višnja
Ključne riječi
kupina; malina; nutritivna vrijednost; polifenoli; FRAP; DPPH
(blackberry; mulberry; nutritive value; polyphenols; FRAP; DPPH)
Sažetak
Istražena je nutritivna vrijednost, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet maline i kupine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split