Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 308610

Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe


Primorac, Ljiljana; Banjari, Ines
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe / Primorac, Ljiljana (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007


CROSBI ID: 308610 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
(Food Quality Control - Laboratory manual)

Autori
Primorac, Ljiljana ; Banjari, Ines

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek

Grad
Osijek

Godina
2007

Stranica
38

Ključne riječi
kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina
(food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP)

Sažetak
Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ljiljana Primorac (autor)

Avatar Url Ines Banjari (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Primorac, Ljiljana; Banjari, Ines
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe / Primorac, Ljiljana (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007
Primorac, L. (ur.) (2007) Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe. Osijek. Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek.
@unknown{unknown, author = {Primorac, Ljiljana and Banjari, Ines}, editor = {Primorac, L.}, year = {2007}, pages = {38}, keywords = {kvaliteta hrane, su\v{s}enje, udio mineralnih tvari, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, askorbinska kiselina}, title = {Kontrola kakvo\'{c}e hrane - Propisi za vje\v{z}be}, keyword = {kvaliteta hrane, su\v{s}enje, udio mineralnih tvari, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, askorbinska kiselina}, publisher = {Prehrambeno-tehno\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Primorac, Ljiljana and Banjari, Ines}, editor = {Primorac, L.}, year = {2007}, pages = {38}, keywords = {food quality, moisture, ash content, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, DCP}, title = {Food Quality Control - Laboratory manual}, keyword = {food quality, moisture, ash content, Luff-Schoorl, HPLC, Soxhlet, Ewers, Kjeldahl, DCP}, publisher = {Prehrambeno-tehno\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font