Pregled bibliografske jedinice broj: 308610
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe / Primorac, Ljiljana (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek, 2007
CROSBI ID: 308610 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kontrola kakvoće hrane - Propisi za vježbe
(Food Quality Control - Laboratory manual)
Autori
Primorac, Ljiljana ; Banjari, Ines
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Prehrambeno-tehnoški fakultet Osijek
Grad
Osijek
Godina
2007
Stranica
38
Ključne riječi
kvaliteta hrane; sušenje; udio mineralnih tvari; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; askorbinska kiselina
(food quality; moisture; ash content; Luff-Schoorl; HPLC; Soxhlet; Ewers; Kjeldahl; DCP)
Sažetak
Uvod sadrži osnovne informacije o sigurnosti u laboratoriju i metodama uzorkovanja i pripreme uzoraka. Propisi obuhvaćaju sljedeće metode određivanja: određivanje vode sušenjem, određivanje količine mineralnih tvari, određivanje šećera volumetrijski po Luff-Schoorlu i HPLC metodom, određivanje masti po Soxhletu, određivanje škroba po Ewersu, određivanje bjelančevina po Kjeldahlu, određivanje askorbinske kiseline titracijom
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek