Pregled bibliografske jedinice broj: 307028
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova brusnice (Vitis idaei fructus) i borovnice (Myrtilli fructus L)
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova brusnice (Vitis idaei fructus) i borovnice (Myrtilli fructus L), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 307028 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova brusnice (Vitis idaei fructus) i borovnice (Myrtilli fructus L)
(Nutritive value, phenolic composition and antioxidant properties of small berry fruits (Vitis idaei fructus and Myrtilli fructus L)
Autori
Šormaz, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
06.06
Godina
2007
Stranica
86
Mentor
Katalinić, Višnja
Ključne riječi
borovnica; brusnica; nutritivna vrijednost; fenolni sastav; antioksidacijska svojstva
(blueberry; cranberry; nutritive value; phenolic composition; antioxidant capacity)
Sažetak
Određena je nutritivna vrijednost, fenolni sastav i antioksidacijska svojstva soka brusnice i borovnice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Profili:
Višnja Katalinić
(mentor)