Pregled bibliografske jedinice broj: 304960
Maillardova reakcija između fruktoze i bioaktivnog tetrapeptida
Maillardova reakcija između fruktoze i bioaktivnog tetrapeptida, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 304960 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Maillardova reakcija između fruktoze i bioaktivnog tetrapeptida
(Maillard reaction between fructose and bioactive tetrapeptide)
Autori
Bionda, Nina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.07
Godina
2007
Stranica
54
Mentor
Jakas, Andreja
Neposredni voditelj
Vorkapić-Furač, Jasna
Ključne riječi
fruktoza; Maillardova reakcija; tetrapeptid LSKL
(fructose; Maillard reaction; tetrapeptide LSKL)
Sažetak
U okviru rada proučavana je glikacija bioaktivnog tetrapeptida Leu-Ser-Lys-Leu s D-fruktozom pri različitim reakcijskim uvjetima. Izolirane su smjese Heynsovih spojeva s gluco i manno konfiguracijom šećerne komponente.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Drvna tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0582261-2256 - Biološki aktivni spojevi domaćih sorta brokule i kakao zrna. (Radojčić Redovniković, Ivana, MZOS ) ( CroRIS)
098-0982933-2936 - Kemijske preobrazbe prirodnih spojeva (Varga-Defterdarović, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb