Pregled bibliografske jedinice broj: 302856
Fizikalno tehnički parametri u procesu mljevenja i kakvoća rada
Fizikalno tehnički parametri u procesu mljevenja i kakvoća rada // XIII međunarodno savjetovanje / Lulić, Slavko (ur.).
Opatija: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2006. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo)
CROSBI ID: 302856 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno tehnički parametri u procesu mljevenja i kakvoća rada
(Importance of homogeneity of compound feeds and conditions of feed mixers)
Autori
Pliestić, Stjepan ; Kušec, Vlado
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo
Izvornik
XIII međunarodno savjetovanje
/ Lulić, Slavko - Opatija : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2006
Skup
Krmiva 2006
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 2006
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
veličina čestica; istrošenost čekića
(particle size; worn-out hammer)
Sažetak
Istraživan je utjecaj istrošenosti (čekića) na kakvoću rada mlina pri usitnjavanju zrna kukuruza i sojine sačme do 14% vlage. Na temaelju izračunatih vrijednosti modula ujednačenosti utvrđeno je da veća istrošenost čekića negativno utječe na kakvoću usitnjenog materijala.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci