Pregled bibliografske jedinice broj: 298981
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane, 2007., diplomski rad, Agronomski, Zagreb
CROSBI ID: 298981 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane
(Comparison of Organic and Convencional Produced Food)
Autori
Marković, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski
Mjesto
Zagreb
Datum
31.05
Godina
2007
Stranica
58
Mentor
Kisić, Ivica
Ključne riječi
ekološka poljoprivreda; ekološki proizvodi; zdravstvena ispravnost hrane
(organic agriculture; organic products;)
Sažetak
U današnje vrijeme globalnog onečišćenja okoliša i ljudskog zdravlja treba posvetiti pažnju činjenicama koje su tome doprinjele. U razvijenom društvu se više razmišlja o kvaliteti, a ne o kvantiteti prehrambenih proizvoda koje konzumiramo svaki dan. Ekološka poljoprivrea s druge strane ne stvara štetne polutante, nema perzistentnih onečišćenja agrokemikalijama i slično. Obzirom da su zdrava hrana i zdravi život u zadnje vrijeme trend, mislim da će ekološka poljoprivreda ići samo naprijed. Svrha ovog diplomskog rada je ukazati na činjenične prednosti ekološke poljoprivrede pred konvencionalnom u smislu očuvanja zdravlja i okoliša.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-0672345-2767 - Biljno-uzgojne mjere za poboljšanje kakvoće proizvoda iz ekološke poljoprivrede (Kisić, Ivica, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Ivica Kisić
(mentor)