Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 298681

Sposobnost vezanja vode u mesu


Karolyi, Danijel
Sposobnost vezanja vode u mesu // MESO, VI (2004), 6; 26-30 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)


CROSBI ID: 298681 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sposobnost vezanja vode u mesu
(Water binding capacity of meat)

Autori
Karolyi, Danijel

Izvornik
MESO (1332-0025) VI (2004), 6; 26-30

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni

Ključne riječi
meso; sposobnost vezanja vode
(meat; water binding capacity)

Sažetak
U radu je dat prikaz čimbenika koji utječu na sposobnost vezanja vode (SVV) u mesu s posebnim osvrtom na svojstva vode u mišićnom tkivu ; sastav mesnog soka ; genetske utjecaje na SVV u mesu ; čimbenike koji post mortalno utječu na SVV u mesu (kao što su električni naboj mišića, brzina pada pH vrijednosti, konačni pH mesa) ; i utjecaj prerade mesa na SVV (primjerice usitnjavanja mesa, temperatura pohrane, zamrzavanja i odmrzavanja mesa).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178013

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, Danijel
Sposobnost vezanja vode u mesu // MESO, VI (2004), 6; 26-30 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
Karolyi, D. (2004) Sposobnost vezanja vode u mesu. MESO, VI (6), 26-30.
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {26-30}, keywords = {meso, sposobnost vezanja vode}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Sposobnost vezanja vode u mesu}, keyword = {meso, sposobnost vezanja vode} }
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {26-30}, keywords = {meat, water binding capacity}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Water binding capacity of meat}, keyword = {meat, water binding capacity} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Food Science and Technology Abstract





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font