Pregled bibliografske jedinice broj: 298681
Sposobnost vezanja vode u mesu
Sposobnost vezanja vode u mesu // MESO, VI (2004), 6; 26-30 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
CROSBI ID: 298681 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sposobnost vezanja vode u mesu
(Water binding capacity of meat)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
MESO (1332-0025) VI
(2004), 6;
26-30
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni
Ključne riječi
meso; sposobnost vezanja vode
(meat; water binding capacity)
Sažetak
U radu je dat prikaz čimbenika koji utječu na sposobnost vezanja vode (SVV) u mesu s posebnim osvrtom na svojstva vode u mišićnom tkivu ; sastav mesnog soka ; genetske utjecaje na SVV u mesu ; čimbenike koji post mortalno utječu na SVV u mesu (kao što su električni naboj mišića, brzina pada pH vrijednosti, konačni pH mesa) ; i utjecaj prerade mesa na SVV (primjerice usitnjavanja mesa, temperatura pohrane, zamrzavanja i odmrzavanja mesa).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Food Science and Technology Abstract