Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 298675

Promjene u kvaliteti svinjetine


Karolyi, Danijel
Promjene u kvaliteti svinjetine // MESO, VI (2004), 5; 18-20 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)


CROSBI ID: 298675 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene u kvaliteti svinjetine
(Changes in quality of pork)

Autori
Karolyi, Danijel

Izvornik
MESO (1332-0025) VI (2004), 5; 18-20

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni

Ključne riječi
svinjsko meso; kakvoća; BMV svinjetina; TST svinjetina
(pork; quality; PSE pork; DFD pork)

Sažetak
U radu su razmotreni uzroci varijabilnosti kakvoće svinjskog mesa s posebnim osvrtom na pojavu blijedog, mekog i vodenastog (BMV) i tamnog, suhog i tvrdog (TST) mesa. Prikazane su kategorije svinjskog mesa normalne i promijenjene kakvoće ; indikatori BMV mesa i ostalih kvalitativnih poremećaja u svinjskom mesu ; utjecaji genetskih čimbenika i stresa na varijacije u kakvoći mesa (primjerice uloga sindroma stresne osjetljivosti svinja i Rendement Napole gena) ; te date preporuke za smanjenje pojave kvalitativnih promjena u svinjetini.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178013

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, Danijel
Promjene u kvaliteti svinjetine // MESO, VI (2004), 5; 18-20 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
Karolyi, D. (2004) Promjene u kvaliteti svinjetine. MESO, VI (5), 18-20.
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {18-20}, keywords = {svinjsko meso, kakvo\'{c}a, BMV svinjetina, TST svinjetina}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Promjene u kvaliteti svinjetine}, keyword = {svinjsko meso, kakvo\'{c}a, BMV svinjetina, TST svinjetina} }
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {18-20}, keywords = {pork, quality, PSE pork, DFD pork}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Changes in quality of pork}, keyword = {pork, quality, PSE pork, DFD pork} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Food Science and Technology Abstract





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font