Pregled bibliografske jedinice broj: 298675
Promjene u kvaliteti svinjetine
Promjene u kvaliteti svinjetine // MESO, VI (2004), 5; 18-20 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
CROSBI ID: 298675 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene u kvaliteti svinjetine
(Changes in quality of pork)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
MESO (1332-0025) VI
(2004), 5;
18-20
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni
Ključne riječi
svinjsko meso; kakvoća; BMV svinjetina; TST svinjetina
(pork; quality; PSE pork; DFD pork)
Sažetak
U radu su razmotreni uzroci varijabilnosti kakvoće svinjskog mesa s posebnim osvrtom na pojavu blijedog, mekog i vodenastog (BMV) i tamnog, suhog i tvrdog (TST) mesa. Prikazane su kategorije svinjskog mesa normalne i promijenjene kakvoće ; indikatori BMV mesa i ostalih kvalitativnih poremećaja u svinjskom mesu ; utjecaji genetskih čimbenika i stresa na varijacije u kakvoći mesa (primjerice uloga sindroma stresne osjetljivosti svinja i Rendement Napole gena) ; te date preporuke za smanjenje pojave kvalitativnih promjena u svinjetini.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Food Science and Technology Abstract