Pregled bibliografske jedinice broj: 298668
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa // MESO, VI (2004), 1; 9-13 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
CROSBI ID: 298668 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa
(Importance of aw for meat freshness)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
MESO (1332-0025) VI
(2004), 1;
9-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni
Ključne riječi
meso ; održivost ; aktivitet vode ; rast mikroorganizama
(meat freshness ; water activity ; microbial growth)
Sažetak
U radu je razmotren značaj aktiviteta vode (Aw) za održivost mesa i mesnih proizvoda s posebnim osvrtom na utjecaj aktiviteta vode na rast mikroorganizama. Razmotreni su: distribucija vode u mesu i svojstvo sposobnosti vezanja vode u mesu ; minimalne Aw vrijednosti potrebne za rast mikroba, utjecaj Aw vrijednosti na proizvodnju mikotoksina te odnos između Aw vrijednosti i opstanka patogena u mesu i mesnim proizvodima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Food Science and Technology Abstract