Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 298668

Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa


Karolyi, Danijel
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa // MESO, VI (2004), 1; 9-13 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)


CROSBI ID: 298668 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa
(Importance of aw for meat freshness)

Autori
Karolyi, Danijel

Izvornik
MESO (1332-0025) VI (2004), 1; 9-13

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni

Ključne riječi
meso ; održivost ; aktivitet vode ; rast mikroorganizama
(meat freshness ; water activity ; microbial growth)

Sažetak
U radu je razmotren značaj aktiviteta vode (Aw) za održivost mesa i mesnih proizvoda s posebnim osvrtom na utjecaj aktiviteta vode na rast mikroorganizama. Razmotreni su: distribucija vode u mesu i svojstvo sposobnosti vezanja vode u mesu ; minimalne Aw vrijednosti potrebne za rast mikroba, utjecaj Aw vrijednosti na proizvodnju mikotoksina te odnos između Aw vrijednosti i opstanka patogena u mesu i mesnim proizvodima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178013

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Danijel Karolyi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, Danijel
Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa // MESO, VI (2004), 1; 9-13 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
Karolyi, D. (2004) Aktivitet vode (Aw) kao čimbenik održivosti mesa. MESO, VI (1), 9-13.
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {9-13}, keywords = {meso, odr\v{z}ivost, aktivitet vode, rast mikroorganizama}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Aktivitet vode (Aw) kao \v{c}imbenik odr\v{z}ivosti mesa}, keyword = {meso, odr\v{z}ivost, aktivitet vode, rast mikroorganizama} }
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, year = {2004}, pages = {9-13}, keywords = {meat freshness, water activity, microbial growth}, journal = {MESO}, volume = {VI}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Importance of aw for meat freshness}, keyword = {meat freshness, water activity, microbial growth} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Food Science and Technology Abstract





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font