Pregled bibliografske jedinice broj: 298661
Salamureno meso i zdravlje ljudi
Salamureno meso i zdravlje ljudi // MESO, V (2003), 5; 16-18 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
CROSBI ID: 298661 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Salamureno meso i zdravlje ljudi
(Cured meat and consumer health)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
MESO (1332-0025) V
(2003), 5;
16-18
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni
Ključne riječi
salamureno meso; nitrati; nitriti; zdravlje potrošača
(cured meat; nitrates; nitrites; consumer health)
Sažetak
U radu su prikazani zdravstveni aspekti korištenja nitrata i nitrita u salamurenju mesa s osvrtom na: iskorištenje nitrita i nitrata u salamurenim proizvodima ; trendove smanjenja dozvoljenih količina nitrata i nitrita u salamurenju mesa radi potencijalnog zdravstvenog rizika za potrošače uslijed formiranja kancerogenih nitrozoamina ; sudbinu nitrata i nitrita u organizmu ; eksperimentalne i epidemiološke studije o mogućim zdravstvenim rizicima uslijed konzumacije salamurenih proizvoda ; niske razine rezidualnih nitrata i nitrita u salamurenim mesnim proizvodima dostupnim na današnjem tržištu
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Food Science and Technology Abstract