Pregled bibliografske jedinice broj: 296331
Krvavice
Krvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 296331 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Krvavice
(Blood sausages)
Autori
Majić, Tomislav ; Škrivanko, Mario ; Hadžiosmanović, Mirza
Izvornik
Meso (1332-0025) 8
(2006), 2;
86-89
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
krvavice; tradicionalna proizvodnja; industrijska proizvodnja
(blood sausages; traditional production; industrial production)
Sažetak
U radu je prikazana proizvodnja krvavica, tradicionalnih kobasičarskih proizvoda u Hrvatskoj te uspoređena s industrijskom proizvodnjom. Recepture za proizvodnju krvavica u domaćinstvu se razlikuju, ovisno o kraju u kojem se proizvode. Krvavice proizvedene u domaćinstvima veoma često se kao višak proizvoda stavljaju na tržište. Kako su to proizvodi najčešće proizvedeni bez nadzora postavlja se pitanje njihove sigurnosti i rizika za zdravlje potrošača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts
- CAB Abstracts
- Food Science and Technology Abstracts
- Zoological Records