Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 296331

Krvavice


Majić, Tomislav; Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza
Krvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 296331 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Krvavice
(Blood sausages)

Autori
Majić, Tomislav ; Škrivanko, Mario ; Hadžiosmanović, Mirza

Izvornik
Meso (1332-0025) 8 (2006), 2; 86-89

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
krvavice; tradicionalna proizvodnja; industrijska proizvodnja
(blood sausages; traditional production; industrial production)

Sažetak
U radu je prikazana proizvodnja krvavica, tradicionalnih kobasičarskih proizvoda u Hrvatskoj te uspoređena s industrijskom proizvodnjom. Recepture za proizvodnju krvavica u domaćinstvu se razlikuju, ovisno o kraju u kojem se proizvode. Krvavice proizvedene u domaćinstvima veoma često se kao višak proizvoda stavljaju na tržište. Kako su to proizvodi najčešće proizvedeni bez nadzora postavlja se pitanje njihove sigurnosti i rizika za zdravlje potrošača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Majić, Tomislav; Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza
Krvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Majić, T., Škrivanko, M. & Hadžiosmanović, M. (2006) Krvavice. Meso, 8 (2), 86-89.
@article{article, author = {Maji\'{c}, Tomislav and \v{S}krivanko, Mario and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza}, year = {2006}, pages = {86-89}, keywords = {krvavice, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja}, journal = {Meso}, volume = {8}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Krvavice}, keyword = {krvavice, tradicionalna proizvodnja, industrijska proizvodnja} }
@article{article, author = {Maji\'{c}, Tomislav and \v{S}krivanko, Mario and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza}, year = {2006}, pages = {86-89}, keywords = {blood sausages, traditional production, industrial production}, journal = {Meso}, volume = {8}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Blood sausages}, keyword = {blood sausages, traditional production, industrial production} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts
  • CAB Abstracts
  • Food Science and Technology Abstracts
  • Zoological Records





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font