Pregled bibliografske jedinice broj: 292062
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba // Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije / VII kongres farmaceuta Jugoslavije (ur.).
Skopje: Alkaloid, 1976. str. 153-153 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 292062 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba
(Effect of the diastatic enzymes activity on the various kinds of starch)
Autori
Vedrina-Dragojević, Irena ; Momirović-Čuljat Jelena ; Balint, Lazar
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije
/ VII kongres farmaceuta Jugoslavije - Skopje : Alkaloid, 1976, 153-153
Skup
VII kongres farmaceuta Jugoslavije
Mjesto i datum
Ohrid, Jugoslavija, 07.10.1976. - 09.10.1976
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
alfa i beta amilaza; aktivnost enzima; viskozimetrijska metoda
(alpha- and beta- amylase; enzymes activity; viscosimetric method)
Sažetak
Istraživanje efekta djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škrobnih granula obuhvaćaju utjecaj alfa i beta amilaza različitog porijekla na promjene amilografskog viskoziteta kod pšeničnog i krumpirovog škroba. Utvđeni su optimalni uvjeti djelovanja enzima s obzirom na izbor pufera, pH, koncentraciju supstrata, koncentraciju enzima i temperaturu. Pokazalo se da postoji različita podložnost pojedinih vrsta škrobnih granula prema djelovanju istog enzima. Također su utvrđene razlike u efektu djelovanja enzima različitog porijekla na pad maksimuma viskoziteta za istu vrstu škrobne granule.
Izvorni jezik
Engleski