Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 292062

Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba


Vedrina-Dragojević, Irena; Momirović-Čuljat Jelena; Balint, Lazar
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba // Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije / VII kongres farmaceuta Jugoslavije (ur.).
Skopje: Alkaloid, 1976. str. 153-153 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 292062 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba
(Effect of the diastatic enzymes activity on the various kinds of starch)

Autori
Vedrina-Dragojević, Irena ; Momirović-Čuljat Jelena ; Balint, Lazar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije / VII kongres farmaceuta Jugoslavije - Skopje : Alkaloid, 1976, 153-153

Skup
VII kongres farmaceuta Jugoslavije

Mjesto i datum
Ohrid, Jugoslavija, 07.10.1976. - 09.10.1976

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
alfa i beta amilaza; aktivnost enzima; viskozimetrijska metoda
(alpha- and beta- amylase; enzymes activity; viscosimetric method)

Sažetak
Istraživanje efekta djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škrobnih granula obuhvaćaju utjecaj alfa i beta amilaza različitog porijekla na promjene amilografskog viskoziteta kod pšeničnog i krumpirovog škroba. Utvđeni su optimalni uvjeti djelovanja enzima s obzirom na izbor pufera, pH, koncentraciju supstrata, koncentraciju enzima i temperaturu. Pokazalo se da postoji različita podložnost pojedinih vrsta škrobnih granula prema djelovanju istog enzima. Također su utvrđene razlike u efektu djelovanja enzima različitog porijekla na pad maksimuma viskoziteta za istu vrstu škrobne granule.

Izvorni jezik
Engleski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Jelena Momirović-Čuljat (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vedrina-Dragojević, Irena; Momirović-Čuljat Jelena; Balint, Lazar
Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba // Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije / VII kongres farmaceuta Jugoslavije (ur.).
Skopje: Alkaloid, 1976. str. 153-153 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Vedrina-Dragojević, I., Momirović-Čuljat Jelena & Balint, L. (1976) Efekt djelovanja dijastatskih enzima na različite vrste škroba. U: VII kongres farmaceuta Jugoslavije (ur.)Zbornik rezimea sedmog kongresa farmaceuta Jugoslavije.
@article{article, author = {Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena and Balint, Lazar}, year = {1976}, pages = {153-153}, keywords = {alfa i beta amilaza, aktivnost enzima, viskozimetrijska metoda}, title = {Efekt djelovanja dijastatskih enzima na razli\v{c}ite vrste \v{s}kroba}, keyword = {alfa i beta amilaza, aktivnost enzima, viskozimetrijska metoda}, publisher = {Alkaloid}, publisherplace = {Ohrid, Jugoslavija} }
@article{article, author = {Vedrina-Dragojevi\'{c}, Irena and Balint, Lazar}, year = {1976}, pages = {153-153}, keywords = {alpha- and beta- amylase, enzymes activity, viscosimetric method}, title = {Effect of the diastatic enzymes activity on the various kinds of starch}, keyword = {alpha- and beta- amylase, enzymes activity, viscosimetric method}, publisher = {Alkaloid}, publisherplace = {Ohrid, Jugoslavija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font