Pregled bibliografske jedinice broj: 288474
Hrana kao ekološki čimbenik zdravog i bolesnog čovjeka
Hrana kao ekološki čimbenik zdravog i bolesnog čovjeka // Sinopsisi radova - Ružičkini dani / Vrbešić, Darko (ur.).
Osijek: Društvo kemičara i tehnologa, 1993. str. 97-98 (poster, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 288474 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrana kao ekološki čimbenik zdravog i bolesnog čovjeka
(Food as an ecilogical component for helthy)
Autori
Adam Perl, Marija ; Lukić, Marko, Balkić, Kozima ; Kaurić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Sinopsisi radova - Ružičkini dani
/ Vrbešić, Darko - Osijek : Društvo kemičara i tehnologa, 1993, 97-98
Skup
Savjetovanje kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje
Mjesto i datum
Bizovačke toplice, 23.09.1993. - 24.09.1993
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
prehrana; dijetna prehrana; ekologija
(nutrition; diet nutrition; ecological)
Sažetak
Pravilno odabrana prehrana kod bolesnog čovjeka često služi kao terapeutsko sredstvo bilo sama ili zajedno sa medikamentnom terapijom. Izborom odgovarajućih kako namirnica tako i načina pripremanja istih, vrijeme liječenja bolesnog čovjeka se znatno skraćuje, a uz takvu dijetnu prehranu bolesnika se i ugodnije osjeća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Klinički bolnički centar Osijek,
Medicinski fakultet, Osijek
Profili:
Marko Lukić
(autor)