Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 285200

Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta


Beljak, Josip
Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 285200 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta
(Influence of yeast strain on the sintesis of SO2 during alcoholic fermentation)

Autori
Beljak, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.04

Godina
2005

Stranica
32

Mentor
Jeromel, Ana

Ključne riječi
sumporni dioksid; kvasci; alkoholna fermentacija
(So2; yeasts; alcoholic fermentation)

Sažetak
U ovom diplomskom radu proučavali smo utjecaj kvasaca na SO2 tijekom alkoholne fermentacije u moštevima triju sorata: Traminca, Rizvanca i Chardonnaya. Naime, osim što prevode šećer u etanol te sintetiziraju velik broj sekundarnih spojeva, kvasci mogu stvarati i određenu količinu SO2 tijekom alkoholne fermentacije što može imati negativne utjecaje na zdravlje zbog čega je dozvoljeni sadržaj SO2 u vinima propisan i reguliran Zakonom i Pravilnikom o vinu. U našem istraživanju koristili smo autohtone kvasce iz kolekcije Zavoda za mikrobiologiju, Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku alkoholne fermentacije izvršili smo analizu ukupnog sumpora s ciljem da se utvrdi postoje li i kolike su razlike u sadržaju sintetiziranog SO2 od strane ispitivanih sojeva kvasaca te na osnovi toga izvršiti njihovu daljnju selekciju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Jeromel (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Beljak, Josip
Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Beljak, J. (2005) 'Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Beljak, Josip}, year = {2005}, pages = {32}, keywords = {sumporni dioksid, kvasci, alkoholna fermentacija}, title = {Utjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mo\v{s}ta}, keyword = {sumporni dioksid, kvasci, alkoholna fermentacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Beljak, Josip}, year = {2005}, pages = {32}, keywords = {So2, yeasts, alcoholic fermentation}, title = {Influence of yeast strain on the sintesis of SO2 during alcoholic fermentation}, keyword = {So2, yeasts, alcoholic fermentation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font