Pregled bibliografske jedinice broj: 2845
Potrošnja mesa peradi u turizmu
Potrošnja mesa peradi u turizmu // Gospodarstvo Istre : znanstveno-stručni časopis za gospodarska pitanja, 10 (1997), 1; 71-81 (podatak o recenziji nije dostupan, znanstveni)
CROSBI ID: 2845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Potrošnja mesa peradi u turizmu
(Poultry Meat Consumption in Tourism)
Autori
Milotić, Aldo ; Oplanić, Milan ; Radoičić, Vlasta
Izvornik
Gospodarstvo Istre : znanstveno-stručni časopis za gospodarska pitanja (0353-2860) 10
(1997), 1;
71-81
Ključne riječi
potrošnja; meso peradi; turizam
(consumption; poultry; tourism)
Sažetak
U radu je istražena potrošnja mesa u turizmu u razdoblju od 1986-1990. godine s posebnim osvrtom na meso peradi, prvenstveno zbog njegove velike proizvodnje u Županiji Istarskoj. Analizirana je ukupna potrošnja mesa, potrošnja mesa prema vrsti smještaja turista, prema vrsti ponude, te prema kategoriji mesa. Dobiveni podaci govore da turisti u Hrvatskoj troše manje mesa peradi nego u svojim zemljama što upućuje da u ovom segmentu izvoza postoji dosta neiskorištenog prostora. Za potrebe rada rabljeni su podaci iz statističkih godišnjaka i podaci dobiveni anketiranjem turističko - ugostiteljskih poduzeća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- EconLit
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- Journal of Economic Literature