Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 283940

Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina


Vujeva Barun, Snježana
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 283940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina
(Microorganisms of wine spoilage)

Autori
Vujeva Barun, Snježana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.02

Godina
2006

Stranica
28

Mentor
Skelin-Vujić, Andrea

Ključne riječi
Brettanomyces/Dekkera spp.; mliječno-kisele bakterije; octene bakterije
(Brettanomyces/Dekkera spp; LAB; acetic acid bacteria)

Sažetak
Alkoholna fermentacija predstavlja složeni mikrobiološki proces u kojem sudjeluje vrlo veliki broj vrsta i sojeva kvasaca, bakterija, plijesni i virusa. Do danas je utvrđen veliki broj vrsta koje mogu imati negativan utjecaj na kvalitetu vina. Cilj ovog rada bio je pregled najznačajnijih mikroorganizama uzročnika kvarenja tijekom proizvodnje vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178047

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Andrea Skelin (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vujeva Barun, Snježana
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Vujeva Barun, S. (2006) 'Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujeva Barun, Snje\v{z}ana}, year = {2006}, pages = {28}, keywords = {Brettanomyces/Dekkera spp., mlije\v{c}no-kisele bakterije, octene bakterije}, title = {Mikroorganizmi- uzro\v{c}nici kvarenja vina}, keyword = {Brettanomyces/Dekkera spp., mlije\v{c}no-kisele bakterije, octene bakterije}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujeva Barun, Snje\v{z}ana}, year = {2006}, pages = {28}, keywords = {Brettanomyces/Dekkera spp, LAB, acetic acid bacteria}, title = {Microorganisms of wine spoilage}, keyword = {Brettanomyces/Dekkera spp, LAB, acetic acid bacteria}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font