Pregled bibliografske jedinice broj: 283940
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 283940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikroorganizmi- uzročnici kvarenja vina
(Microorganisms of wine spoilage)
Autori
Vujeva Barun, Snježana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.02
Godina
2006
Stranica
28
Mentor
Skelin-Vujić, Andrea
Ključne riječi
Brettanomyces/Dekkera spp.; mliječno-kisele bakterije; octene bakterije
(Brettanomyces/Dekkera spp; LAB; acetic acid bacteria)
Sažetak
Alkoholna fermentacija predstavlja složeni mikrobiološki proces u kojem sudjeluje vrlo veliki broj vrsta i sojeva kvasaca, bakterija, plijesni i virusa. Do danas je utvrđen veliki broj vrsta koje mogu imati negativan utjecaj na kvalitetu vina. Cilj ovog rada bio je pregled najznačajnijih mikroorganizama uzročnika kvarenja tijekom proizvodnje vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA