Pregled bibliografske jedinice broj: 283697
Proizvodnja sira, važnost kvalitete i kontrole:Oznaka kvalitete u zaštiti sira
Proizvodnja sira, važnost kvalitete i kontrole:Oznaka kvalitete u zaštiti sira // 4. gospodarski sajam-SAJASM sira
Grubišno Polje, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 283697 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja sira, važnost kvalitete i kontrole:Oznaka kvalitete u zaštiti sira
(Production of cheese, quality and control:Quality marks in cheese protection)
Autori
Samaržija, Dubravka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
4. gospodarski sajam-SAJASM sira
Mjesto i datum
Grubišno Polje, Hrvatska, 04.11.2006. - 05.11.2006
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Propisi nacionalni i EU; PDO; PGI; TSG; zaštita tradicionalnih sireva
(European Community Regulation; national regulation; PGO; PGI; TSG; protection of traditional cheeses)
Sažetak
U radu su prikazani kriteriji kvalitete kojima moraju udovoljavati autohtoni sirevi za dobivanje oznake izvornosti i/ili zemljopisnog podrijetla na nacionalnoj i europskoj razini.Također, objašnjeni su ostali kriteriji kvalitete sira kojima sirevi moraju udovoljavati na tržištu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)