Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 281380

Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti


Gajari, Davorka; Vahčić, Nada
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski Pekar, 83/84 (2006), 8-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 281380 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti
(Sensory evaluation of baked goods with better dietary value)

Autori
Gajari, Davorka ; Vahčić, Nada

Izvornik
Hrvatski Pekar (1330-1977) 83/84 (2006); 8-10

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
bijeli kruh; nutrijenti; obogaćivanje; organoleptička svojstva; senzorska procjena
(white bread; nutrients; fortification; organoleptic properties; sensory evaluation)

Sažetak
Rastući trend obogaćene hrane može biti opravdan činjenicom da se uobičajenom prehranom ne postiže preporučeni dnevni unos za mnoge važne nutrijente. u razvijenim državama reguliranju obogaćivanja pridaje se više pažnje, zbog toga što postoji opravdani strah od pretjeranog obogaćivanja kao načina proizvođača da se njime koristi kao marketinškim oruđem.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Davorka Gajari (autor)

Avatar Url Nada Vahčić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gajari, Davorka; Vahčić, Nada
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski Pekar, 83/84 (2006), 8-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Gajari, D. & Vahčić, N. (2006) Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti. Hrvatski Pekar, 83/84, 8-10.
@article{article, author = {Gajari, Davorka and Vah\v{c}i\'{c}, Nada}, year = {2006}, pages = {8-10}, keywords = {bijeli kruh, nutrijenti, oboga\'{c}ivanje, organolepti\v{c}ka svojstva, senzorska procjena}, journal = {Hrvatski Pekar}, volume = {83/84}, issn = {1330-1977}, title = {Senzorska procjena u razvoju proizvoda pove\'{c}ane prehrambene vrijednosti}, keyword = {bijeli kruh, nutrijenti, oboga\'{c}ivanje, organolepti\v{c}ka svojstva, senzorska procjena} }
@article{article, author = {Gajari, Davorka and Vah\v{c}i\'{c}, Nada}, year = {2006}, pages = {8-10}, keywords = {white bread, nutrients, fortification, organoleptic properties, sensory evaluation}, journal = {Hrvatski Pekar}, volume = {83/84}, issn = {1330-1977}, title = {Sensory evaluation of baked goods with better dietary value}, keyword = {white bread, nutrients, fortification, organoleptic properties, sensory evaluation} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font