Pregled bibliografske jedinice broj: 281380
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski Pekar, 83/84 (2006), 8-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 281380 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti
(Sensory evaluation of baked goods with better dietary value)
Autori
Gajari, Davorka ; Vahčić, Nada
Izvornik
Hrvatski Pekar (1330-1977) 83/84
(2006);
8-10
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
bijeli kruh; nutrijenti; obogaćivanje; organoleptička svojstva; senzorska procjena
(white bread; nutrients; fortification; organoleptic properties; sensory evaluation)
Sažetak
Rastući trend obogaćene hrane može biti opravdan činjenicom da se uobičajenom prehranom ne postiže preporučeni dnevni unos za mnoge važne nutrijente. u razvijenim državama reguliranju obogaćivanja pridaje se više pažnje, zbog toga što postoji opravdani strah od pretjeranog obogaćivanja kao načina proizvođača da se njime koristi kao marketinškim oruđem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija