Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 280924

Šćir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura


Matovina, Valerio
Šćir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 280924 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Šćir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura
(Amaranth (Amaranthus sp.) as alternative forage crop)

Autori
Matovina, Valerio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
2006

Stranica
20

Mentor
Pospišil, Ana

Ključne riječi
šćir; prinos suhe tvari; hranidbena vrijednost
(amaranth; dry matter yield; nutritive value)

Sažetak
Cilj istraživanja provedenih tijekom 2004. godine na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Zagrebu, tijekom 2004. godine bio je utvrditi prinos zelene mase i suhe tvari te hranidbenu vrijednost dvije sorte šćira (1008 - Amaranthus hypochondriacus L. i Koniz - Amaranthus hypochondriacus L. x Amaranthus hybridus L.) sijane u dvije gustoće (4 i 7 kg/ha). Dobiveni podaci uspoređeni su s istim parametrima kod krmnog sirka. Sorte šćira 1008 i Koniz ostvarile su značajno manji prinos suhe tvari u odnosu na krmni sirak. Sorte šćira 1008 i Koniz imale su značajno veći sadržaj surovih proteina, a manji sadržaj surovih vlakana u biljnoj masi u odnosu na krmni sirak. Sorta šćira Koniz i krmni sirak imali su veći sadržaj surovih masti u biljnoj masi u odnosu na sortu šćira 1008. Prema sadržaju surovih proteina i surovih masti sorta Koniz bila bi najperspektivnija za naša uzgojna područja, pa ju možemo preporučiti za uzgoj i daljnja istraživanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178015

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Pospišil (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matovina, Valerio
Šćir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Matovina, V. (2006) 'Šćir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Matovina, Valerio}, year = {2006}, pages = {20}, keywords = {\v{s}\'{c}ir, prinos suhe tvari, hranidbena vrijednost}, title = {\v{S}\'{c}ir (Amaranthus sp.) kao alternativna krmna kultura}, keyword = {\v{s}\'{c}ir, prinos suhe tvari, hranidbena vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Matovina, Valerio}, year = {2006}, pages = {20}, keywords = {amaranth, dry matter yield, nutritive value}, title = {Amaranth (Amaranthus sp.) as alternative forage crop}, keyword = {amaranth, dry matter yield, nutritive value}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font