Pregled bibliografske jedinice broj: 278688
Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti
Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti // 2. Hrvatski stručni simpozij "Svijet hrane"
Mali Lošinj, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, domaća recenzija, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 278688 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti
(Fats and their importance in health and disease)
Autori
Delaš, Ivančica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
2. Hrvatski stručni simpozij "Svijet hrane"
Mjesto i datum
Mali Lošinj, Hrvatska, 16.02.2005. - 18.02.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
Masti; esencijalne masne kiseline; kolesterol; prehrana
(Fats; esential fatty acids; cholesterol; nutrition)
Sažetak
U uvjetima sve učestalije primjene namirnica i dijeta sa smanjenim udjelom masnoća, važno je upozoriti na značaj masnoća, posebice esencijalnih sastojaka, za normalno funkcioniranje organizma. I bolesti kod kojih se javlja pojačano nakupljanje masnoća u organizmu često nisu posljedica pojačanog unosa masti, već pretjeranog unosa ugljkohidrata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti
POVEZANOST RADA