Pregled bibliografske jedinice broj: 273360
Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču
Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču // Sir: tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb, 2003. str. 61-74
CROSBI ID: 273360 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Brački sir i drugi mliječni proizvodi na Braču
(Cheese and Other Dairy Products of Brač)
Autori
Škrbić, Nevena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Sir: tradicija i običaji
Urednik/ci
Obad, Željko
Izdavač
Pučko otvoreno učilište Zagreb
Grad
Zagreb
Godina
2003
Raspon stranica
61-74
ISBN
953-6054-80-9
Ključne riječi
Brač, pravljenje sira, mliječni proizvodi
(Brač, production of cheese, dairy products)
Sažetak
Autorica daje pregled bračkoga ovčarstva, opisuje preradu sira i drugih mliječnih proizvoda te njihovo konzumiranje. Osvrće se i na trgovanje sirom i praksu plaćanja različitih usluga sirom. Također pokazuje kako sami otočani brački sir smatraju važnom sastavnicom u opisivanju vlastite kulture.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA