Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 273201

Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci"


Pelivan, Niko
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci", 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 273201 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci"
(Determination of thermal conductivity coefficient on steady-state method for dough type "Mlinci")

Autori
Pelivan, Niko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
28.06

Godina
2005

Stranica
30

Mentor
Šeruga, Bernarda

Ključne riječi
koeficijent toplinske provodljivosti; tijesto; mlinci
(thermal conductivity coefficient; dough; Mlinci)

Sažetak
Podataka o toplinskim svojstvima sirovina i proizvoda prehrambene industrije, a posebno pekarske ima relativno malo. Ovi podaci su bitni za energetsko bilanciranje i prećenje procesa. U ovom radu prikazani su rezultati određivanja toplinske provodljivosti tijesta tipa "Mlinci T-500" u ovisnosti o temperaturi. Metoda mjerenja se temelji na stacionarnom prijenosu topline. mjerenja su provedena u temperaturnom području od 35°C do 70°C s oscilaciojom od 0, 1 °C uz mogućnost reguliranja debljine uzorka od 3 do 10 mm. Uvijeti mjerenja kontrolirani su pomoću računala. Maksimalne vrijednosti za koeficijente toplinske provodljivosti zabilježene su kod temeprature 4306°C (0, 4950 W/mK) i kod 56, 6°C (0, 4621 W/mK), a minimalne vrijednosti su zabilježene pri temepraturi od 46, 3°C (0, 3756 W/mK) te kod 59, 5°C (0, 3789 W/mK). Pad koeficijenta toplinske provodljivosti na navedenim temperaturama je rezultat fizikalno kemijskih promjena (denaturacija proteina i želatinizacija škroba).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Bernarda Šeruga (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pelivan, Niko
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci", 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Pelivan, N. (2005) 'Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci"', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pelivan, Niko}, year = {2005}, pages = {30}, keywords = {koeficijent toplinske provodljivosti, tijesto, mlinci}, title = {Odre\djivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci"}, keyword = {koeficijent toplinske provodljivosti, tijesto, mlinci}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pelivan, Niko}, year = {2005}, pages = {30}, keywords = {thermal conductivity coefficient, dough, Mlinci}, title = {Determination of thermal conductivity coefficient on steady-state method for dough type "Mlinci"}, keyword = {thermal conductivity coefficient, dough, Mlinci}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font