Pregled bibliografske jedinice broj: 27041
Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka
Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 27041 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učinak vodikovog peroksida na mikrobnu populaciju svježe izrezanih krušaka
(Effectiveness of hydrogen peroxide (treatments) on microbial population in fresh-cut pears)
Autori
Jurakić, Ljubica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
09.11
Godina
1998
Stranica
(5), 47
Mentor
Piližota, Vlasta
Ključne riječi
vodikov peroksid; kruška; minimalno procesirano
(hydrogen peroxide; pear; minimally processed)
Sažetak
Svježe izrezano voće i povrće predstavlja brzo rastući segment prehrambene industrije. Cilj ovakve pripreme voća i povrća je učiniti navedene namirnice dostupnima za što bržu uporabu, bez posebnih priprema, a da istodobno zadrže svojstva svježih sirovina. Ovim radom obuhvaćeno je istraživanje utjecaja obrade svježe izrezanih kriški krušaka sorte Packhams Triumph otopinama vodikovbog peroksida i askorbinske kiseline. Praćen je utjecaj navedenih otopina na boju, mikrobnu populaciju i kemijski sastav minimalno procesiranih krušaka.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)