Pregled bibliografske jedinice broj: 27020
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 27020 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared
(Enzymatic browning inhibition of fresh-cut Idared apple)
Autori
Lovas, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
03.07
Godina
1997
Stranica
(5), 70
Mentor
Piližota, Vlasta
Ključne riječi
enzimsko posmeđivanje; jabuka; minimalno procesirano
(enzymatic browning; apple; minimally processed)
Sažetak
Održivost minimalno procesiranog voća i povrća je vrlo kratka. To je posljedica činjenice da kod pripreme voća i povrća dolazi do oštećenja stanica, čime u kontakt dolaze različiti sastojci koji u netaknutoj stanici nisu u dodiru. Posmeđivanje kriški jabuka i promjene u kemijskom sastavu praćeni su u uzorcima Idareda prije i poslije obrade otopinama vodikovog peroksida i askorbinske kiseline tijekom čuvanja na nižim temperaturama.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)