Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 27020

Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared


Lovas, Ivona
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 27020 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared
(Enzymatic browning inhibition of fresh-cut Idared apple)

Autori
Lovas, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
03.07

Godina
1997

Stranica
(5), 70

Mentor
Piližota, Vlasta

Ključne riječi
enzimsko posmeđivanje; jabuka; minimalno procesirano
(enzymatic browning; apple; minimally processed)

Sažetak
Održivost minimalno procesiranog voća i povrća je vrlo kratka. To je posljedica činjenice da kod pripreme voća i povrća dolazi do oštećenja stanica, čime u kontakt dolaze različiti sastojci koji u netaknutoj stanici nisu u dodiru. Posmeđivanje kriški jabuka i promjene u kemijskom sastavu praćeni su u uzorcima Idareda prije i poslije obrade otopinama vodikovog peroksida i askorbinske kiseline tijekom čuvanja na nižim temperaturama.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lovas, Ivona
Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Lovas, I. (1997) 'Sprječavanje enzimskog posmeđivanja u kriškama jabuke sorte Idared', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovas, Ivona}, year = {1997}, pages = {(5), 70}, keywords = {enzimsko posme\djivanje, jabuka, minimalno procesirano}, title = {Sprje\v{c}avanje enzimskog posme\djivanja u kri\v{s}kama jabuke sorte Idared}, keyword = {enzimsko posme\djivanje, jabuka, minimalno procesirano}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovas, Ivona}, year = {1997}, pages = {(5), 70}, keywords = {enzymatic browning, apple, minimally processed}, title = {Enzymatic browning inhibition of fresh-cut Idared apple}, keyword = {enzymatic browning, apple, minimally processed}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font